Jak jsme pekli hady
Pro ty, které už nebaví jen špekáčky a chtěli by obměnu. Zároveň děti nehtějí ochudit o ten zážitek, upéct si něco na ohni, je tu recept na naše hady.
Nás i děti to moc bavilo, bylo to něco nového, zajímavého. Zároveň příprava je super jednoduchá. Těsto se skládá pouze z mouky, vody a prášku do pečiva. Důležité je vychytat konzistenci. Ideální těsto je husté a vláčné tak, aby se dalo namotat na klacek..
My jsme si k nim dali hořčici a Ajvar. Ale děti by jistě ocenily i kečup. 🙂
Ingredience: hladká mouka (nebo jakkákoli jiná), voda, prášek do pečiva
K ochucení: sůl, pepř, kmín, mák, lahůdkové droždí, bio zeleninovou směs do polévky (typu vegeta), jakékoli bylinky
Postup: nejprve smícháme všechny sypké suroviny s moukou, postupně přiléváme vodu a zpracováváme těsto. Když je tak akorát – tuhé, ale zároveň vláčné, vyválíme z něj placku. Čím tlustší bude, tím se hadi budou déle péct.
Placku rozkrájíme na hady asi 2 cm široké. Ty namotáváme na klacík a pečeme. Trvá to cca 15 min, dle tloušťky těsta. Chce to trochu trpělivosti, ale výsledek stojí za to.